Pri Veľkej Lomnici chcú vybudovať novú rekreačnú zónu s penziónom

12.06.2013 Poprad

Bratislava 12. júna (TASR) - V blízkosti golfového ihriska pri Veľkej Lomnici sa pripravuje výstavba rekreačnej a športovej zóny s pracovným názvom Golf Village Slovakia. Jej súčasťou budú objekty pre ubytovanie, stravovanie, samostatná športová hala i umelá ľadová plocha.
"Realizácia riešeného územia je podmienená čiastočnou preložkou Skalnatého potoka," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia. Navrhovateľmi projektu sú štyri subjekty z Popradu, Košíc a Veľkej Lomnice.
Súčasťou projektu je aj 34 jednopodlažných rekreačných domov a penzión s tromi nadzemnými a jedným ustupujúcim podlažím. Pôjde o dvojhviezdičkové ubytovacie zariadenie s reštauračným zariadením. Poskytne 62 lôžok v dvojizbových apartmánoch a jeho súčasťou bude aj zasadacia miestnosť a podzemná garáž.
Predbežne sa začiatok výstavby rekreačného komplexu odhaduje na september tohto roku. K ukončeniu výstavby by malo dôjsť o dva roky neskôr - v septembri 2015. Zámer počíta s celkovými investičnými nákladmi vo výške 5 miliónov eur.
 

Vyberte región